Westerkerk

Rond 1620 zijn de muren van de Westerkerk gemetseld met brak grachtenwater. Door het kristalliseren van het zout in de muren, knalde de Westerkerk een paar jaar geleden letterlijk bijna uit zijn voegen. Tijd voor een grote beurt. Ik heb in samenwerking met creatief bureau the Company Novelties de conceptontwikkeling en productie van verschillende projecten gedaan om fondsen te werven voor renovatie en behoud van de kerk. Hier een samenvatting:

De vergeten grachten van Amsterdam

Ik ben het Stadsarchief ingedoken voor de fototentoonstelling ‘de Vergeten Grachten van Amsterdam’ voor oude beelden van inmiddels gedempte grachten. Een fotograaf fotografeerde vanuit hetzelfde perspectief vandaag de dag de grachten. Alle opbrengsten van de bezoekers gingen naar de Westerkerk.

In de steigers

Met het project Metsel een steen, kon je zelf bijdragen aan het behoud van de Westerkerk en onderdeel uit maken van de geschiedenis van de stad. Voor een bedrag kon je een steen met jouw persoonlijke ingrave voor jezelf of een dierbare inmetselen in de muur van de kerk. De digitale variant hierop was ‘Adopteer een steen’, waarmee je online een steen kon kiezen en adopteren.

Benefietavond

Onderstaande beelden zijn van het benefietdiner dat we in de Westerkerk hebben georganiseerd om fondsen te werven. Mijn rol was conceptontwikkeling, aankleding en programmering.

Next Junior Academie