Holtrap

Ik lach mijn billen uit mijn string als ik de RAI binnenloop voor mijn boosterprik. Er is geen mens te bekennen die de trap verkiest boven de roltrap. Ingezakt rollen ze naar boven om lijdzaam hun lot te ondergaan. Als je gezondheid je aan het hart gaat, wat het geval moet zijn als je je toch al laat vaccineren, maak je toch ook andere gezonde keuzes voor jezelf? Zo simpel is het blijkbaar niet. Er is nu een campagne om de sportsector weer te openen gaande, geïnitieerd door een aantal sportieve enthousiastelingen (waarvan er vast ook een paar op die roltrap stonden). De campagne #maaksportessentieel. Maar als ik dit zo zie denk ik, Nederland heeft geen roltrap nodig, maar een trap onder z’n hol. Een shift van de collectieve mindset.Maak niet alleen sport essentieel, maak bewegen essentieel. Niet in de politiek, maar in de leven.