Zielzuur

Oprispingen van het ego. Iedereen heeft er wel eens last van, ik ook. Ik zal de eerste zijn om dat toe te geven. En het geeft niks, maar het is wel uitermate belangrijk om toe te geven aan jezelf en bij voorkeur ook anderen, dat je last heb van Zielzuur. Zodat je niet keer op keer straffeloos jouw zure egoburpjes in het gezicht van je collega’s of liefdespartner loopt los te laten. In het ergste geval dat je je niet in kan houden, is het gewenst om sorry te zeggen. En in dat sorry zeggen, daar zijn sommige mensen dan weer heel slecht in. Bij deze dus mijn prangende advies om bij een oprisping van het ego direct het innerlijk peil te trekken en daarnaar te handelen. Als je er iets voor in kon nemen, zou het razend populair zijn. Maar aangezien dat niet bestaat, zou ik het houden bij ‘sorry’. Een klein en bescheiden ’sorry’ doet het vaak wel goed, de Rennie Deflatine van het Zielzuur.